فهرست مطالب

سیاحت غرب - پیاپی 59 (خرداد 1387)

ماهنامه سیاحت غرب
پیاپی 59 (خرداد 1387)

  • 128 صفحه، بهای روی جلد: 14,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1387/04/20
  • تعداد عناوین: 23
|
  • فرهنگ و اجتماع
  • جان تیلور گاتو صفحه 7
    علاوه بر منتقدان نظام آموزش مدرسه روی، بسیاری از والدین هم دریافته اند که فرزندانشان در این محیط های هراس آور و خسته کننده و فاقد احساس و سرشار از رقابت های ناسالم و حسادت، نه در جهت ایجاد شهروندانی مسؤولیت پذیر و فهیم و خلاق و متفکر و مهربان و توانمند، که برای کار کردن در مشاغل صنعتی و تولیدی سودمحور، آموزش می بینند. نویسنده با اشاره به زمینه های تاریخی پیوند بخش های صنعت و تجارت با نظام آموزش اجباری، معتقد است که اگر چه برای یادگیری بسیاری از مفاهیم آموزش های رسمی، همیشه فرصت لازم وجود دارد، اما در مقابل، برای آنچه که ما از دست می دهیم، تقریبا هیچ جایگزینی نمی توان یافت. در پایان، خوانندگان می توانند با گروه مستقل آمیش ها و دستاوردهای اجتماعی و اقتصادی زندگی آنها آشنا شوند
  • صفحه 18
    از دیرباز، مسئولان نظارت و بررسی فیلم های هالیوودی با طبقه بندی فیلم های سینمایی هالیوودی و همچنین فیلم های اندک خارجی(وارداتی) در رده های مختلف و برای طیف های گوناگون، این آثار را با توجه به وجود صحنه های سکسی و خشونت آمیز و سن مناسب مخاطبین آنها، تقسیم بندی می نمایند. اما تحقیق صورت گرفته از سوی مؤسسه ملی زنان آمریکا نشان می دهد که در میان 143 فیلم هالیوودی رده های فاقد صحنه تجاوز جنسی و مناسب برای نوجوانان زیر 17 سال، ما شاهد انواع صحنه های تجاوز جنسی، آزارگری جنسی، سکس با محارم، خشونت جنسی و تجاوز به کودکان هستیم. به علاوه، وجود موضوعاتی نظیر دین ستیزی، نژادپرستی، پیش داوری های نژادی و قومی، ضرب و شتم شریک سکسی و همچنین بردگی جنسی نیز از دیگر یافته های این پژوهش است. بدین ترتیب این سؤال باید مطرح شود که تا چه حد می توان به این طبقه بندی ها اعتماد نمود؟
  • ربکا کلان صفحه 24
    اگرچه آمریکایی ها علاقه دارند مساله برده داری در ایالات متحده را به عنوان موضوعی تاریخی بنگرند، اما با توجه به قاچاق بیش از 000/100 انسان به آمریکا که عموما نیز زنان و دختران کشورهای در حال توسعه هستند، نمی توان این ادعا را پذیرفت. نویسنده با اشاره به این مطلب که قاچاق انسان پس از قاچاق اسلحه و موادمخدر، سومین تجارت غیرقانونی در دنیا به شمار می رود، یادآوری می کند که این افراد علاوه بر روسپیگری باید به کارهایی سخت و طاقت فرسا در کارخانجات و رستوران ها و مزارع و دامداری ها و پروژه های ساختمانی و هتل ها تن دهند. نویسنده با اشاره به فعالیت های گسترده سازمان های غیردولتی و اجتماعی در جهت توسعه آموزش های عمومی، افزایش مسئولیت پذیری ابرشرکت ها، بهبود قوانین فدرال و نظارت بر اجرای مقررات کنونی، معتقد است که بی تردید تلاش شرکت های تجاری برای کاهش قیمت تمام شده محصولات و خدمات خود، یکی از مهم ترین دلایل تداوم این اقدامات شرم آور در عصر حاضر است.
  • الیوت کوهن صفحه 30
    به دنبال تقدیم دو لایحه پرسر و صدا از سوی دولت بوش به کنگره در جهت تسهیل استراق سمع مکالمات تلفنی و ارتباطات اینترنتی شهروندان و همچنین مصونیت بخشی به ابرشرکت های مخابراتی در صورت سوءاستفاده از اطلاعات افشا شده شهروندان، گام های بلندی در جهت محدود کردن آزادی های فردی شهروندان درحال اجرا شدن است. نویسنده با اشاره به ابعاد این اقدامات که به بهانه مبارزه با تروریسم انجام می گیرد، معتقد است که این لایحه راه را برای افشای روابط و مکالمات خصوصی و تجاری افراد و سوءاستفاده های مختلف خواهد گشود، هر چند اعطای این اختیارات فراقانونی، فاقد هر گونه توجیه منطقی و عقلایی می باشد.
  • هیتر هادون صفحه 35
    ایالات متحده به دلیل بیشترین تعداد زندانیان در سراسر جهان شناخته شده است. 8 % این افراد را زنانی تشکیل می دهند که به دلایل جرایمی نه چندان بزرگ، باید مدت ها از عمر خود را در این زندان های مخوف بگذرانند. نویسنده با اشاره به اقدامات گسترده تعدادی از زنانی که در گذشته به دلایلی مختلف، مدتی را در این زندان ها گذرانده اند، معتقد است که تن دادن دولت آمریکا به کنوانسیون های بین المللی، احقاق حقوق زندانیان زن و افزایش آگاهی های عمومی، مهمترین خواسته های این زنان است؛ چرا که وجود انواع سوءاستفاده جنسی تحقیرآمیز، تجاوز به عنف، برهنه کردن زنان از سوی زندانبانان مرد به بهانه تفتیش و تهدید و ارعاب این زنان، بخشی از واقعیت های روزمره زندگی در این زندان ها می باشد.
  • رسانه و ارتباطات
  • هاروی واسرمن صفحه 41
    همراهی قریب به اتفاق رسانه های فراگیر و پرمخاطب دنیا با جنگ آمریکا در عراق و انعکاس دیدگاهی غیرواقعی و تحریف شده از وقایع بعدی آن، موجی از بی اعتمادی را در سراسر دنیا پدید آورده است. البته این ابرشرکت های رسانه ای در حوزه هایی نظیر اقدامات ابرشرکت های تجاری، بحران های محیط زیست و چالش های اقتصاد جهانی نیز عملکردی کاملا سؤال برانگیز و جانبدارانه داشته اند. نویسنده معتقد است که به دلیل ارتباطات مالی این رسانه ها با صاحبان ثروت و قدرت و تلاش برای حفظ بنیادهای سلطه آنان، نمی توان هیچ گاه این رسانه های وابسته را رسانه هایی آزاد و مستقل و فراگیر نام نهاد.
  • دنی شستر صفحه 47
    انتشار تصویر مائو رهبر انقلاب چین بر روی جلد مجله اقتصادی پرمخاطب «اکونومیست»، در حالی که کلاه قرمزرنگ بابانوئل را بر سر گذاشته، می تواند حقایق فراوانی را برای ما روشن نماید. با توجه به روش های رعب آور و خشن مائو در طول دوره حکومتش که به مرگ میلیونها شهروند کشورش انجامید، فریبکاری رسانه ای، بزرگ نمایی، سرکوب مخالفان و انتشار گزارش های سفارشی و دستکاری شده در مطبوعات و شبکه های تلویزیونی و رادیویی ما، با راهکارهای مائو، انطباق زیادی دارد. روح مائو با مشاهده عملکرد شاگردان و مریدان سرسپرده اش در غرب، چه احساسی خواهد داشت؟
  • آران مالون صفحه 54
    در سایه دسترسی به تکنولوژی های پیشرفته ارتباطی و شبکه اینترنت، امروزه وبلاگ نویسان توانسته اند با ایجاد رسانه هایی فراگیر و آزاد و مستقل و پویا، نقش مهمی را در صحنه سیاست به ویژه انتخابات های سراسری ایفا نمایند. نویسنده با اشاره به چالش های به وجود آمده برای رسانه های فراگیر جوامع پیشرفته که به دلیل عملکرد یک طرفه و وابسته آنها پدیدار گردیده، معتقد است که دیگر هیچ کسی نمی تواند نقش و تاثیر شگرف وبلاگ نویس ها را در عرصه های سیاسی و اجتماعی نادیده بگیرد
  • سیاسی و اقتصادی
  • صفحه 59
    پروفسور فینکلشتاین به دنبال سفر به لبنان در سال جاری، با حضور در شبکه تلویزیونی فیوچر لبنان، به گفت وگو در مورد مسائل این کشور پرداخت.
    وی با دفاع از مقاومت جنبش حزب الله در برابر حملات اسراییلی ها، اعلام نمود که مقاومت در برابر ننگ بردگی و تسلیم و نه بزدلی و ترس، کاری است که همه برای آن دست می زنند. فینکلشتاین در ادامه با یادآوری شرایط خفت بار مردم اروپا در زمان جنگ جهانی دوم و طرفداری از دولت خونخوار استالین، معتقد است که دیدگاه های کنونی رهبران لبنان، تداعی کننده آن سال هاست، ولی پیروز نهایی این جنگ، تنها مردم لبنان خواهند بود.
    شبکه تلویزیونی فیوچر (Future TV) به دنبال گفت وگو با کارشناسان مختلف علوم سیاسی آمریکا، در ژانویه سال 2008 میلادی مصاحبه ای پر سر و صدا را با آقای نورمن فینکلشتاین ترتیب داد که متن کامل آن به شرح زیر است:
  • ژوزف گرسون صفحه 67
    دولت آمریکا به دنبال کاربرد سلاح هسته ای در جنگ جهانی دوم، تلاش می نماید که همچنان برای تقویت جایگاه سیاسی خود، از این تسلیحات مرگبار استفاده کند. نویسنده با اشاره به پنج روش مختلف بهره گیری از سلاح های هسته ای و تدوین «دکترین عملیات هسته ای» از سوی رهبران کاخ سفید، یادآور می شود که تهدید دولت های دیگر به انجام حمله هسته ای، همراه با تربیت نسل جدیدی از دانشمندان هسته ای، ساخت نسل جدید این تسلیحات کشتار جمعی، ارتقا و بازسازی سلاح های کنونی و در نهایت خودداری از عمل به معاهده های مربوط به انهدام تسلیحات هسته ای، راهبردهایی است که دولت بوش در سال های اخیر برگزیده است. سرانجام چه زمانی مردم دنیا راه زندگی واقعی را انتخاب خواهند کرد
  • کریس هدگز صفحه 74
    نمایش خیمه شب بازی 3 به اصطلاح تروریست سابق مسلمان که پس از پشیمانی از فعالیت های گذشته خود، به مسیحیانی معتقد تبدیل شده اند، در ماه های اخیر در تعدادی از دانشگاه ها و شبکه های رادیویی و تلویزیونی ایالات متحده، سر و صداهایی را به وجود آورده است. نویسنده با اشاره به شیاد و کلاه بردار بودن این سه نفر و دروغ گویی های فراوان آنان، معتقد است که چنین سیاه نمایی هایی، بهانه لازم را برای قتل عام و آواره نمودن شش میلیون مسلمان آمریکایی تبار، در صورت حمله ای دیگر به خاک آمریکا و دامن زدن به جریان برتری جویی مذهبی، خط کشی های فکری و رویکردهای نژادپرستانه و نادیده انگارانه و افراطی فراهم می کند و مردم آمریکا باید بهای چنین سیاست های غیرعقلایی و فاشیستی فاجعه باری را بپردازند.
  • ویلیام جی. استور صفحه 80
    سطح بالای اعتماد شهروندان آمریکایی به ارتش کشورشان، در مقایسه با رئیس جمهور و نمایندگان منتخب آنان در کنگره، پرسش های زیادی را در میان کارشناسان و صاحب نظران به وجود آورده است؛ چرا که در سال های اخیر، نظامیان آمریکایی با شکنجه های شرم آور متهمان، پاکسازی نژادی و تیراندازی های اتفاقی تردید برانگیز، در کانون توجه رسانه ها قرار داشته اند. نویسنده با اشاره به ویژگی های بارز ارتش آمریکا نظیر حضور داوطلبانه سربازان، وطن پرستی، عدم وجود تبعیض های نژادی و طبقاتی، توجه به ویژگی هایی مردانه و برتری جویانه و تشویق نیروها به ریسک پذیری، معتقد است که دلایل این اعتماد عمومی بالا را باید در این شرایط جست وجو نمود. با توجه به چالش های مختلف فراروی ایالات متحده و تسهیل حضور افراد برای استخدام در ارتش آمریکا، مردم ایالات متحده در آینده چه بهایی را در قبال این اعتماد خواهند پرداخت؟
  • فرانسوا روفن صفحه 86
    به منظور «حمایت از قدرت خرید»، دولت فرانسه یک سری اقداماتی را در نظر گرفته است - باز خرید روز های تعطیلی، کاهش زمان کار که استفاده نشده، کار در روزهای یکشنبه، تسهیلات در راه اندازی مغازه های بزرگ- اما یک طرف مسئله تقریبا همیشه مخفی نگاه داشته شده: در بیست سال اخیر سهم دستمزد در تولید ناخالص ملی فرانسه 9.3 % کاهش داشته است که بخشی از آن، مربوط به بیش از 100 میلیارد یورویی است که به سمت سرمایه انتقال یافته است. این نکته کلیدی و مرکزی بحث، به نقطه ای کور تبدیل شده است
  • بنجامین آر. باربر صفحه 94
    به دنبال وقوع انقلاب صلح طلبانه و مردمی در کشور فقیر آفریقایی مالی در سه سال پیش و روی کار آمدن دولت جدید در این کشور، مردم این کشور در حال توسعه، خیلی زود توانستند به موفقیت ها و دستاوردهای اقتصادی قابل توجهی دست یابند. چرا که در گذشته، دولت حاکم با اتکا به نسخه های اقتصادی بانک جهانی، علاوه بر صادرات گسترده محصولات کشاورزی، تقریبا همه یارانه های بخش کشاورزی را قطع نموده بود. نویسنده با نگاهی به شرایط پیشین و کنونی این کشور فقیر و استفاده ابزاری از سیاست های بازارهای آزاد و تجارت بین المللی در جهت تامین منافع کشورهای ثروتمند و مرفه، یادآور می شود که کاندیداهای انتخابات آتی ریاست جمهوری ایالات متحده باید به درس های این انقلاب، بیش از پیش توجه نمایند.
  • پل کروگمن صفحه 100
    در 25 سال اخیر، سرمایه گذاران بین المللی در راستای کسب سود مالی بیشتر، بارها سرمایه های خود را در میان کشورهای آمریکایی و آسیایی جابجا نموده اند که البته این اقدام، دولت های میزبان را تا آستانه نیستی و فروپاشی سوق داده است. نویسنده با اشاره کجروی ها و اشتباهات مقامات اقتصادی آمریکا که به شرایط رکود اقتصادی کنونی)تبدیل آمریکا به بزرگ ترین دولت بدهکار دنیا و ترکیدن حباب بخش مسکن و اعتبارات مالی(انجامیده، معتقد است که بازارهای پولی و مالی ایالات متحده در حال حاضر سرشار از سفسطه بازی و فریب کاری بوده و نیاز به اصلاحاتی بنیادین در آن، به خوبی احساس می گردد
  • جورج مونبیوت صفحه 105
    در سایه گسترش فن آوری ارتباطی، امروزه بسیاری از شرکت های فعال در بخش های خدماتی و تجاری، برای کاهش هزینه های تمام شده خود، مشاغل خدماتی خود به ویژه مراکز پاسخ گویی به مشتریان را به کشورهای در حال توسعه ای نظیر هند منتقل می نمایند. این فرآیند که پرواز مشاغل به هند نامیده می شود، با نظرات مخالف و موافق فراوانی روبروست. نویسنده با نگاهی به تاریخ استعمار هند توسط کمپانی هند شرقی، یادآوری می کند که صنعتی شدن امروز انگلستان به بهای فقیر نگاه داشتن و سرکوب ظرفیت های تولیدی هند به دست آمده، هرچند پس از 300 سال، ما دوباره شاهد بازگشت این فرصت های شغلی نابود شده به هند هستیم. در ادامه نیز آقای مونبیوت با نگاهی به آثار فرهنگی و اجتماعی استخدام جوانان هندی در این مشاغل نظیر لزوم تقلید از فرهنگ، آداب و رسوم، زبان، اصول کاری، برخورد با مشتری و رفتار اجتماعی انگلیسی زبان ها، خاطرنشان می کند که در هندوستان امروز، موفقیت شغلی یک فرد،تنها در سایه مخفی کردن هویت بومی وی و بازی کردن در نقش فردی دیگر به دست می آید.
  • علم و تکنولوژی
  • رالف نادر صفحه 111
    در سایه کسری چند صدمیلیارد دلاری تجاری ایالات متحده، هم ا ینک حدود 80 % مواد غذایی و دارویی و بهداشتی عرضه شده در این کشور، وارداتی است؛ وضعیتی که به دلیل فقدان کنترل های بهداشتی و تولیدی کافی، تاکنون ده ها میلیارد دلار آسیب به سلامت شهروندان آمریکایی وارد نموده است. از سوی دیگر، سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) نیز به دلایل مختلف از جمله عدم وجود قوانین کافی، بودجه اندک و نیروی انسانی ناامید، تنها به عنوان یک ناظر دست و پا بسته عمل می کند.
  • وندل بری صفحه 115
    با آغاز عصر کشاورزی صنعتی و استفاده از بذرهای دستکاری شده ژنتیکی و انواع آفت کش ها و علف کش ها و حشره کش ها و کودهای شیمیایی، سیستم پایدار کشاورزی سنتی تقریبا برای همیشه از بین رفت. سیستم کشاورزی صنعتی که با شعارهایی نظیر کاهش نیروی انسانی، افزایش بهره وری و تولید محصول بیشتر به عرصه زندگی های روستایی وارد شد، در صحنه عمل تنها به نابودی جوامع محلی، وابسته شدن کشاورزان به خرید از سوپرمارکت ها، از بین رفتن خاک، برهم خوردن چرخه زندگی انسان ها و حیوان ها و تولید انواع پسماندهای مخرب انجامیده است. نویسنده که همراه با اجدادش به شغل کشاورزی اشغال داشته، معتقد است که با پدیدار شدن سریع آثار فاجعه آمیز کشاورزی مدرن و صنعتی، شاید ما هرگز قادر به جبران صدمات و آسیب های وارد شده به محیط زیست و سلامت انسان ها و حیوانات و گیاهان نباشیم و در صورت عدم بازنگری در اقداماتمان، کابوس فروپاشی زندگی انسان ها چندان از ما دور نیست.
  • ارل هنسینگر صفحه 126
    مساله ارتباط بین بازی های رایانه ای با سلامت روحی و بروز رفتارهای خشونت طلبانه و ضداجتماعی کودکان و نوجوان، سال هاست که از سوی کارشناسان مورد بررسی قرار گرفته است و ما شاهد هشدارهای زیادی در این حوزه بوده ایم. امابررسی های مختلف نشان می دهد که سلامت جسمی کودکان که در هر هفتهبیش از 20 ساعت با این بازی ها سرگرم می شوند، کمتر مورد توجه قرار می گیرد.
    نویسنده با اشاره به وجود شرایطی نظیر کم تحرکی، بالا رفتن فشار خون، تحریکبخش کوچکی از مغز، افزایش استرس، چاقی، التهاب استخوان ها و مفاصل ودر نهایت دیابت و بیماری مزمن شریان های قلبی، معتقد است که مدیران این صنعت17 میلیارد دلاری، هیچ گاه حاضر به پذیرش چنین آثار فاجعه آمیزی نیستند.
  • محیط زیست
  • الیزابت گروسمن صفحه 131
    در سایه رشد سریع فن آوری های پیشرفته الکترونیکی، ما همه روزه با انواع محصولات جدیدی روبه رو می شویم که عملکرد بهتر، سرعتی بیشتر و اندازه ای کوچک تر دارند. بدین ترتیب بسیاری از محصولات قدیمی نظیر رایانه ها، چاپگرها و تلفن های همراه، تنها به دلیل دامن زدن به روند مصرف گرایی، با وجودی که هنوز هم قابل استفاده هستند، به جمع زباله ها اضافه می گردند. نویسنده با اشاره به وجود ده ها ماده سمی و خطرناک در این محصولات و فقدان قوانین لازم در جهت بازیافت آنها، یادآوری می کند که با الزام پاره ای از شرکت ها به بازیافت کالاهایشان، آنان از مقررات ساده انگارانه کنونی دولت چین برای انجام این خواسته ها استفاده می کنند که سلامت انسان ها و محیط زیست را با آسیب های زیادی روبه رو می نماید. آیا به زودی جهان به زباله دانی بزرگ محصولات تکنولوژیک پیشرفته تبدیل نخواهد شد؟
  • رادهیکا سارین صفحه 140
    به دلیل رشد خیره کننده مصرف طلا در بخش های مختلف، روند اکتشاف و استخراج این محصول گران قیمت نیز به صورتی صعودی در نقاط مختلف دنیا به ویژه کشورهای فقیر، در حال گسترش است. استخراج این فلز در اکثر موارد به بهای تخریب محیط زیست، تضییع حقوق کارگران، افزایش جنگ و درگیری های خشونت بار، آوارگی مردم بومی، آلوده نمودن دریاها و اقیانوس ها و انتشار گازهای سمی تمام می شود. بدین ترتیب نامیدن چنین طلاهایی به عنوان طلای کثیف، نشانگر حقایق تلخ و تکان دهنده و فاجعه آمیزی است که فراسوی این صنعت پرسود قرار دارد. تدوین 11 اصل طلایی که در جهت اطلاع از شرایط کنونی از سوی کارشناسان و متخصصان بین المللی ارایه گردید، نشان می دهد که با توجه به مصرف 80% طلای دنیا در ساخت جواهرآلات که فایده ای جز ارضای حس فخرفروشی افراد ندارد، باید این بخش با اصلاحاتی بنیادین روبه رو گردد.
  • دبی مکنزی صفحه 147
    همه ساله صدها هزار فک در مناطق قطبی کره زمین، برای استفاده از پوست آنها که در دوخت پوشاک گران قیمتی نظیر پالتوها، کفش ها و دستکش ها به کار می رود، قتل عام می گردند. نویسنده کانادایی این مقاله با اشاره به روش های تکان دهنده شکار این حیوانات بی گناه و بچه های چند روزه آنها از یک سو و پافشاری دولت کانادا بر دلایلی بی پایه و اساس برای تداوم شکار این حیوانات دوست داشتنی از سوی دیگر، یادآوری می نماید که شکار فک ها از لحاظ بر هم خوردن تنوع زیستی و از بین رفتن شکارچیان طبیعی ماهی های کوچک، اقدامی غیرمسئولانه و شرم آور است که باید هر چه زودتر پایان یابد
  • سوزان الستون صفحه 154
    با گسترش و توسعه روزافزون تکنولوژی های مربوط به صنایع پتروشیمی و پلیمر، قیمت انواع محصولات پلاستیکی آنچنان ارزان گردیده که گویی هزینه بازیافت آنها بیش از قیمت خرید یک محصول پلاستیکی نو است. نویسنده با نگاهی به مصرف روزانه میلیاردها کیسه پلاستیکی پلی اتیلنی و آثار زیست محیطی ناگوار و فاجعه آمیز آنها به دلیل عمر طولانی چند صدساله، وجود انواع مواد سمی و کشنده در آن و آلوده نمودن محیط زیست، معتقد است که باید سیاست های مربوط به ممنوعیت مصرف، وضع مالیات های سنگین و استفاده از جایگزین های غیرآلاینده، در دستور کار دولت ها و شهروندان قرار گیرد.